Haze





Künye :

Tur : Aksiyon
Yapımcı : Free Radical Design
Yayıncı : Ubisoft
Platform : Ps3
Cıkıs Tarihi : 20.05.2008
Website : http://www.hazegame.com

Ön İnceleme :

Geleceğin bilinmeyen zamanlarına Nectar'i bir yolculuk.
Yapımcılar pek çok kez gelecekte geçen FPS'ler üretmeyi tercih ederler. Yakın gelecekte olanların yanında, daha uç tarihlere gittiğimiz de olur. Bunun bize önemli getirileri bulunmaktadır. Genelde bilim kurgu öğelerini, gelecek potası içerisinde erittiğimiz zaman, ortaya çok teknolojik sonuçlar çıkabileceği hayal edilir. Diğer bir deyişle; geleceğin silahlarını, alet-edevatlarını ve mekanlarını oyunlar içerisinde görme şansına sahip oluruz. Sadece, oyun dünyasında değil, filmlerde de buna rastlarız. Haze de bize bu konudaki marifetlerini sergilemek üzere geliştirilen bir FPS. Günümüzden oldukça uzaklara, 2048 yılına gidiyor ve kendimizi belanın tam ortasında buluyoruz.

Son model savaşlar

Free Radical Design tarafından geliştirilen yapım, 3 gün içerisinde yaşanan olayları kesintisin bir şekilde konu edecek. Yani, hiç ara ekran ya da yüklemelerle oyunumuz bölünmeyecek ve bundan dolayı da aksiyon bir an olsun düşmeyecek. Güney Amerika'da kurulan bir isyancı grup olan "The Promised Land" e karşı koymaya çalışan bir çavuş rolünde olacağız. Tabii bu yolda yalnız değiliz, arkamızda bizlere yardım etmek için kolları sıvamış olan Mantel Global Industries bulunuyor. Bununla birlikte, bu kurumun geliştirdiği tüm son teknoloji silahlar, alet-edevat ve araçlardan faydalanabilme şansına sahip oluyoruz.

Haze, Birbirinden farklı mekanlarda geçiyor.
Birbirinden farklı mekanlarda geçecek olan Haze'de, grafiksel olarak özellikle karanlık mekanların gerçekçi biçimde aydınlatılması konusu üzerinde duruluyor. Bunu dışında, bizleri, içeriği gibi teknolojiden sonuna kadar faydalanan grafiklerin beklediğini söyleyebiliriz. Kendimizi bir ormanda, rafineride ya da madende bulabileceğiz. Çevresel detaylar da buna göre şekillenecekler. Mekanlarda, üzerimizde en fazla iki silah ve iki el bombası taşıyabileceğiz.

Geleceğin bilinmeyen zamanlarına Nectar'i bir yolculuk.
Haze'in en önemli özelliğini Nectar olayı oluşturuyor. Nectar, bir çeşit hormon ve oyun sırasında dilediğimiz zaman kendimize bunu salgılayabileceğiz. Ekranda bir gösterge ile belirtilecek olan Nectar miktarı, biz düşmanları arka arkaya öldürdükçe dolacak ve en sonunda kullanılabilir hale gelecek. Kullandığımız zaman bize o sıra artı yetenekler kazandıracak ve düşmanlar için daha ölümcül bir hale geleceğiz. Öncelikle, nişan alma kabiliyetimiz artacak ve daha rahat öldürebileceğiz. Aynı zamanda ileriyi görme yeteneği kazanacağız ve çok uzakta olsalar bile, düşmanların nerelerde olduklarını rahatlıkla görebileceğiz. Kazanacağımız bir diğer özellik ise yakın mesafe dövüşlerinde etkili olabilme. Nectar kullandığımız zaman, vurduğunda indirebilir duruma geleceğiz. Tabii her gülün bir dikeni olduğu gibi, bu hormonun da kendine göre dezavantajları bulunuyor. Aşırı derecede kullanıldığı zaman, görüntümüz bulanıklaşacak ve böylece nişan alma konusunda problemler yaşamaya başlayacağız. Daha da vahim bir durum, Co-op şeklinde oynuyorsak, çevredekilerin düşman mı yoksa arkadaş mı olduğunu kestiremeyeceğiz ve istemeden dost birliklerine de zarar verebileceğiz. Bu yüzden, oyun sırasında kullanma miktarını iyi ayarlamak gerekecek.

Kullanacağımız araçlara gelince, şimdilik sadece Marine Buggy hakkında bilgi aldık. Bu silahlı bir araç ve üzerinde başka bir askerin kullanabileceği bir pompalı tüfek bulunacak. Tabii aracımızı durdurmak için düşmanlar da boş durmayacaklar. Zaman zaman üzerimize kayalar atacak ve yollara da mayınlar döşeyecekler. Aracımızı sapasağlam kullanıp düşmanlar kaçmak hiç de kolay olmayacak.

Görüş alanına dikkat

İlk olarak E3 2006'da gösterilmiş olan Haze, sadece tek kişilik değil, çok kişilik oyunlara da destek verecek. Guerilla ve Assault olmak üzere mod'lar bulunacak. Guerilla, bildiğimiz Dearthmatch'e denk gelecek. Bunların dışında aslında daha belli olmayan birçok ayrıntılı bulunuyor. Henüz hikayenin tamamı, çıkış tarihi gibi bilgiler verilmiş değil. Ancak bildiğimiz başka bir şey daha var ki, o da PC'nin yanında PS3 ve Xbox 360'lar için de hazırlanacak olması. Haze'in dağıtımı da, dev firma Ubisoft tarafından gerçekleştirilecek.
Kaynak


Haze Screenshot :












Haze Wallpaper :

Orjinal Boyut İçin Üzerine Tıklayın










Haze Web Paket :





Haze Msn Avatar :




Haze Trailer :







Gameplay - Oynanış videosu



Anahtar Kelimeler: Haze ekran görüntüleri, haze oyunu masaüstü resimleri, duvar kağıtları ve videosu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder