Dark Sector



..Kısa Kısa..

25 mart 2008 de çıkacak olan Dark Sector PS3 ve Xbox360 için hazırlanan oyun ünlü grafik motoru “ Unreal Engine 3 ” ile hazırlandı. Gelişmiş grafiklere sahip olacak olan Dark Sector oyunu bilimkurgu – aksiyon karışımı olacak. Son haberlere göre oyununun Pc versiyonu iptal edilmiş. Üzüldük tabi bizde :)


Tür: Aksiyon
Yapımcı: Digital Extremes
Dağıtımcı: D3 Publishing
Platform: PS3, Xbox 360
Çıkış tarihi: 28.03.2008
Web: http://www.darksector.com/
Multiplayer: Online



Dark Sector İnceleme:

Dark Sector duyurulalı bir hayli uzun zaman geçti. Büyük beklentilerin büyük hayal kırıklıkları getirdiği gerçeği, bakalım Dark Sector için ne yönde?

D3 Publishers, daha çok başarılı platform oyunlarıyla piyasada yer alırken, bu kez tamamen büyüklere yönelik bir aksiyonla piyasada. Oyunun konusu kısaca şöyle; Hayden Tenno, devlet için çalışan bir ajan. Sovyetler' de ufak bir ülke olan Lasria'ya gönderilir. Amacı Mezner adında deli bir bilim adamının yaydığı virüsü durdurmak ve geri dönmektir. Siyah beyaz ve genel olarak ısındırma amaçlı ufak bir training bölümüyle başlıyoruz oyuna. Dark Sector, pek çok başarılı oyunun harmanı (kopyası demek daha doğru) olmuş.

Resident Evil 4'ün omuz üstü nişan alma özelliği ve Gears of War'dakine benzer bir siper ve koşu mekaniğine sahip. Etrafta gördüğünüz sütunlara A tuşunu kullanarak siper alıyor, yüzünüzü yönelmek istediğiniz tarafa dönerek tekrar A tuşuna basarsanız farklı bir sipere geçiyorsunuz. Ve yine A tuşuna basılı tutarak koşabiliyorsunuz.

Bir Tek Glaive Yeter

Buraya kadar oyun standart bir shooter gibi gözükse de, 2. bölüm ile birlikte yayılan virüsün sizi de etkilemesi, oyunu daha keyifli hale getiriyor. Nasıl mı? Sağ kolunuzu yavaş yavaş kaplayan bu metalik renkteki virüs, aynı zamanda hayatta kalmanızı sağlayan en önemli güçlerinizi de beraberinde getiriyor. İlk olarak, Glaive denen ve fırlatıldıktan sonra size geri dönebilen 3 bıçaklı bir Bumeranga sahip oluyorsunuz. Oyunun başlarında Glaive sayesinde, rakiplerinizi uzak mesafeden haklayabilmenizin yanı sıra yetişmenizin güç olduğu yerlerdeki silah ve cephanelere de erişebiliyorsunuz. Ayrıca etrafta Glaive'in özelliğini kullanabildiği, ateş, elektrik ve buz gibi maddeler var. Yapmanız gereken sadece bumerangınızı ateşe veya elektriğe fırlatıp enerjisini almak. Bu yolla ufak puzzle şeklinde bazı kapıları açabilir ya da düşmanlarınızı tek seferde saf dışı bırakabilirsiniz.

Fırlatma tuşuna, ekrandaki simge sarıya dönene dek basılı tutup bırakırsanız, daha güçlü bir atış yaparak, tek seferde rakiplerinizi öldürebiliyorsunuz. Power Throw dediğimiz bu özelliği, bazı zincirlerle kilitli kapı veya silah sandıklarını da açmak için kullanabiliyorsunuz. Glaive'in bir diğer özelliği ise AfterTouch. Bu özellik ile, RB tuşuna basarak fırlattığınız bumerangı tekrar aynı tuşa basılı tutarak, Slow Motion' da kontrol edebilme özelliğiniz.

Kontrolü sağ analog ile yaptığınız AfterTouch modun da birden çok rakibi kontrollü olarak kesebilirsiniz. Uzak mesafelerdeki rakipleri rahatça avlayabilir, yine erişilmesi güç cephane vs. gibi şeylere de bu özellik sayesinde rahatça ulaşabilirsiniz. Aynı özellik PS3 versiyonunda Sixaxis ile kullanılabilmekte. Sadece bu özelliği kullanmak bile oyunu eğlenceli kılabiliyor.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde Glaive ile yapabilecekleriniz artarken, yeni silahlarda edinebiliyorsunuz. Bölümlerde ilerleme kaydettikçe topladığınız 3 önemli şey var. Bunlardan ilki cephane, ikincisi para ve üçüncüsü de silahlarınız için çeşitli upgradeler.

Adı Üzerinde Black Market, İşine Gelirse

Rakiplerinizden düşen her türlü silahı kullanabiliyor olmanıza rağmen, silahların taşıdığı alarm mekanizması sayesinde, üzerinizdeki virüsü algıladığı gibi infilak ediyor. İşte bu yüzden biz Black Market dediğimiz, gayet tok ve kazıkçı bir tüccarın işlettiği yerden silahlarımızı alacağız. 3 adet silah tipi var, pistol, shotgun, ve makineliler. Oyun boyunca sadece 2 adet silah taşıyabiliyorsunuz ve inanın bitmek tükenmek bilmeyen mermi sandıkları sayesinde, standart bir shotgun ve klasik pistolünüzün haricinde başka bir silaha ihtiyaç duymayacaksınız. Her neyse, Black Market'a uğrayarak silahımızı satın aldıktan sonra etraftan topladığımız upgradeleri buradan silahımıza ekliyoruz. Şarjör kapasitesi, atış mesafesi, atış gücü gibi etkileri olan bu upgradelerin Pistol için iki, Shotgun ve makineliler için üçünü kullanabiliyoruz.

Glaive, yeni silahlar, para... Sanırım oyuna renk gelmeye başladı ne dersiniz? Toplamda 10 görev ve yaklaşık 10 saatlik Single oynanışı var Dark Sector' un. Her bir kaç bölümde oyuna hareket katması açısından bazı Boss dövüşleriniz oluyor. Başlarda bu dövüşler zorlu görünse de, gerekli taktiği kavradığınız vakit Boss dövüşlerinde hiç zorlanmıyorsunuz. Bu dövüşler sizi zorlamadığı gibi aynı zamanda genel olarak sıkıcı. Bütün bunlara standart düşmanlarınızın berbat yapay zekası da eklenince oyun bir süreden sonra yavaş yavaş sıkıldığınızı hissettiriyor.

Ucubelerin sadece elindeki demirleri size savurması, askerlerin siper alıp ateş etmekten başka bir şey yapmaması vs. Sadece sonlara doğru çok çevik ve aynı zamanda yok olabilen bazı yaratıklar geliyor ki, onlarında hakkından gelmek, özellikle elinizde bir pompalı tüfek varsa, hiç de zor olmuyor.

Her Şeye Rağmen Eğlenceli

Tamamen çizgisel bir oynanışı var oyunun. Siper al, ateş et, bumerang kullanarak kapıları aç... Bunlar haricinde hemen hemen hiç birşey yapmadığınız oyunda, iki bölümde bazı sahnelerde de, Lost Planet oyunundakine benzer, Jackal denilen MACH’lere binerek etrafa roket yağdırıyoruz.

Ayrıca virüs yayılmaya devam ettikçe biz yeni ve daha güçlü özellikler kazanarak, oyunun sonuna adım adım yaklaşmış oluyoruz. Örneğin, kısa süreli görünmezlik veya kurşunları yansıtan bir kalkan gibi.

Oyunda birde berbat bir yakın dövüş sistemi var. Glaive ile vurarak bir rakibi öldürmeniz en az 4-5 vuruş gerektiriyor. Yalnız burada önemli bir nokta var ki o da Finisher hareketleri. Oyun sizden yakın dövüşte sadece bu hareketleri uygulamanızı istiyor. Sessizce arkasına sızdığınız rakibinizi B tuşunu kullanarak hızlıca infaz edebiliyorsunuz. Özellikle üzerinize doğru kalkan korumalı olarak gelen bazı askerleri alt etmenin en kolay yolu bu. Oyun bu ufak özellikle yakın dövüşlerdeki açığını da güzel bir şekilde kapatmış oluyor.

Gelelim teknik olarak nasıl bir oyun olduğuna. Dark Sector grafik olarak malesef vasat bir oyun. Virüs sayesinde bile olsa, kabul edilmeyecek kadar şekilsiz bazı düşman tasarımları, düşük çözünürlüklü ve kalitesiz kaplamalar, birbirinin aynı mekan tasarımları... Grafikler için genel olarak bakıldığında çok kötü değil desek de, kesinlikle iyi değil. Yalnız oyundaki yansıma ve ışık efektleri güzel görünüyor. Sesler için durum daha iyi sayılır, Öncelikle silah sesleri olması gerektiği gibi, düşmanlarınızın haykırışları, çığlıkları, özellikle bumerangınızı kullanarak kolunu bacağını kopardığınız düşmanlarınızın feryatları gerçekten iyi. Ana karakteri, Smallville dizisinin Lex Luthor'u, yani Michael Rosenbaum seslendirmiş ve gayet iyi bir iş çıkarmış. Onun haricinde ise seslendirmeler için sadece vasat diyebiliriz.

Son Karar…

Çıkışının epey uzun sürmesine rağmen, aynı süreçte emek harcandığını düşünmediğim Dark Sector kesinlikle ortalamanın biraz üzeri bir oyun, fazlası değil. Şu da bir gerçek ki oynadığınız her dakikadan zevk alabilmeniz de olası, özellikle Glaive sayesinde renk gelen oynanış, zaten RE ve GoW tarzı oynanışı da sevenler için birebir. Eğer bir şekilde oyun elinize geçerse denemekte fayda var, onun dışında ise oyunu almak için pek bir neden yok.
Kaynak


Dark Sector Screenshot :














Dark Sector Wallpaper :

Orjinal Boyutu İçin Üzerine Tıklayın





Dark Sector İcon :




Dark Sector Trailer :









Anahtar Kelimeler: Dark Sector Oyun içi görüntüleri,ekran görüntüleri dark sector resimleri, dark sector oyunu masa üstü resimleri, iconları ve videosu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder