Mirror's Edge




Künye:

Tür: First-person shooter, Action-adventure
Yapımcı: DICE
Dağıtımcı: Electronic Arts EA
Cikis Tarihi: 2008
Platform: PC\PS3\X360





Mirror's Edge den Haberler:

-11 Mart 2008
Yapımcılığını Battlefield yapımcısı Dice'in, dağıtımını ise EA'nın üstlendiği aksiyon dolu FPS türü Oyunu Mirror's Edge'a ait ilk görüntüler yayımlandı. Görüntüler birebir oyun içini yansıtmıyor ancak oyunun görselliğine dair bir takım fikirler sunabiliyor.

Görüntülere bakılırsa, oyunda oldukça canlı bir renk paleti kullanılıyor. Tür olarak Mirror's Edge bir FPS olmasına karşın, bol bol koşmalı, atlamalı, zıplamalı hatta çatılardan kayma gibi oyuncuya sunacağı aksiyon dolu özellikler ile klasik FPS'lerden ayrılıyor.

-6 Mayıs 2008
MirrorsEdge ile ilgili ilk video yayınlandı. Aşağıda trailer kısmında izleyebilirsiniz. Uzun zamandan beri bi oyununun videosu beni bu kadar heyecanlandırmamıştı. Video da geçen müzik de inanılmaz hoşuma gitti.

Videonun geçtiği mekanları daha önceden yayınlanmış ekran görüntülerinden hatırlıyoruz. Artık bundan sonra yayınlanacak videoları daha bir sabırsızlıkla bekliyoruz.

-18 Haziran 2008
Mirror's Edge oyununun müziği.
Mirrors Edge ilk videodaki müziği çok beğendiğimi söylemiştim daha önce. Benimle aynı fikirde olan oyuncuların sayısı oldukça fazlaymış. Oyunun sitesindeki görevliler müzik ile ilgili yüzlerce mail aldıklarını söylemişler vede müziği paylaşmışlar. Bende sizlerle paylaşmak istedim. İyi dinlemeler. Aşağıdaki linkden indirebilirsiniz.

Mirror's Edge Music


Oyunun Ön İncelemesi :

Eski tarz first person shooter(fps)lerde elimizde hayvani bir silah, sağa sola koşuşup, zıp zıp zıplayarak milleti öldürmeye çalışırdık. Elimizdeki silahın ağırlığı karekterimizi etkilemezdi. Sağa sola sarsılıp, biryere takılıp düşmezdik. Sadece “gördüğünü vur, mavi anahtarı al ve kapıyı aç” tarzı ilerlerdik... Sonraları fps’ler daha da gerçekçi olmaya başladı. Artık yönetiğimiz karekteri az da olsa hissetmeye başlamıştık. Özellikle silah animasyonları daha da gerçekçi olmuştu. Sağa sola sallanmalar, eğilip kalkmalar, siper almalar.. Ama aşağı baktığımızda nedense karekterin bacaklarını göremezdik? Nadir olarak karekterimiz üzerine yoğunlaşan oyunlarda da animasyonların kalaslığından dolayı hiç bir zevk almazdık. İşte Mirror’s Edge bize gerçek “First Person” Shooter kavramını sunmaya çalışacak.

Tamamen suçtan arınmış bir şehir. Dışarıdan baktığınız zaman tertemiz ve masmavi(gerçekten de) bir şehir. Güya hükümetin yönettiği bir ama aslında el altından bütün iyi-kötü işlerin polisin elinde olduğu bir şehir. Öyle bir şehir düşünün ki, bütün haberleşme organları kısıtlı, bütün haberleşme organları polis tarafından takip ediliyor. Tamamen kurgu olan ama O’Brien’ın dediği gibi “evet bu bir kurgu ama bunun kurgu oluşu gerçek hayatta olmaması anlamına gelmez. “ bir şehir.

Uyuşturucu baronları, kalpazanlar, hırsızlar... Polisin büyük baskısı nedeni ile suç örgütler binaların üstünde, çatılarda kurulmuşlar. Haberleşme olanakları kısıtlandığı için ellerinde bulunan teknoloji nedeni ile eski tarz haberleşme olanalakları kullanmak zorundalar. Bu “kötü”ler arasında haberleşmeye ihtiyaç duyuldu mu, “Runner”(koşucu)lar devreye giriyor.Bu Runner’lara genellikle polisler karışmıyor zaten yapacakları en fazla ne olabilir ki? Runner’lar, baronlar ve partiler arasında bilgi iletişimini sağlıyorlar. İşte bizde Faith adında bir Runner’ı canlandıracağız... Ama ne canlandırma...

Zamanında ailesi öldürüldüğü için sokaklarda yaşamak zorunda kalan Faith ile oyunda ki amacımız kız kardeşimizi kurtarmak olacak. Faith dışında çeşitli yardımcı karekterlerde olacak tabi ki, örneğin Mercury bize, üst seviye polis ajanlarını öldürmemiz konusunda ve “yaşamamız” konusunda yardımcı olacak. Ve tabi ki vazgeçilmez olan “gıcık polis” tiplemesi de Miller adında bir ajan tarafından tamamlanmış olacak. Ayrıca kesin olmasa da, yapımcılar –belki- oyuna birkaç tane daha oynanabilir karekter ekleyebilirlermiş.

Oyunda Faith adında bir bayan karekteri canlandıracağız demiştim. Şimdi bu “canlandırma” olayını biraz açmanın vakti geldi. Oyunun yapımcılarından O’Brien’ın dediği gibi; “Bu bir aksiyon\adventure oyunu, biz işin shooter kısmında değiliz-odak noktamız karekter, silah değil”. O’Brien’ın da dediği gibi, oyunda silahlardan çok karekterimizin hareketleri ile içli dışlı olacağız. Örneğin; Kuryemizi yapmak için çatıdan çatıya atlarken(Assassin’s Creed’e selamlar) karşımıza bir polis çıktı. Hemen akrobatik bir hareketle başka bir çatıya kendimizi atıyoruz. Mouse’umuzu geriye doğru döndürerek polislerin durumuna bakıyoruz ama o sırada da koşuyoruz ve önümüzü göremiyoruz. Küçük bir taşa takılıp yere kapanlanıyoruz, yere düştüğümüz için biraz sendeleyerek devam ediyoruz yolumuza. Baktık polislerden kurtuluş yok, kendimizi binanın dibinden aşağıya atıyoruz, can havli ile silahımızı çıkarıp polise ateş ediyoruz ama o da ne!? Yanlışlıkla ayağımızı vuruyoruz. Yere düşerken –ayağımızı vurduğumuz için- düzgün olarak düşemiyoruz ve... Game Over... Oyunda bu ve bunun gibi birçok enstantene bizi bekleyecek.

Videolarından ve ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarı ile oldukça kalite grafikleri olacak oyunun. Zaten bu kadar “vücut kontrolü” üzerinde duran bir oyuna da kaliteli grafikler ve fizik motoru yakışır. Grafikler konusunda Dice’ın arkasında EA olduğu için en ufak bir şüphem yok. Bir kaç oyundan harmanlanmış ama kesinlikle kendi tarzını ortaya koyan bu oyunda, bolca TimeShift(düşmanın silahını alıp O’na karşı kullanma), bolca Assassin’s Creed(çatılara selam), bolca motion blur, bolca dikta ve bolca Mirror’s Edge göreceğiz.

2008’in sonlarına doğru çıkması gereken Mirror’s Edge, yapılmayanı yapmak, denenmeyeni denemek adına bir mihenk taşı. Artık işin “deli grafik bas abi, gerisini salla” olduğu şu dönemde bu tarz yenilikçi fikirlere gerçekten saygım sonsuz. Tamamiyen fizik üzerine yoğunlaşan bir oyun olma özelliği taşıyan bu oyundan umudum çok yüksek. Ama terk korkum, oyunun tek bir özelliğini ballandıra ballındıra anlatan oyun yapımcılarının elinden çıkan ve hazin sonla biten oyunlar gibi olmaması. Bu ön inceleme gametogame.net yazarı
Utku Çakır a aittir.
Kaynak


Mirros Edge Pc için Minumum sistem Gereksinimleri :

* Windows XP yada Vista


* İşlemci: Pentium 4 2.4 GHz


* Ram: 1GB


* Ekran Kartı: GeForce 6 Serisi ile 256MB VRAM yada daha yükseği"




Mirror's Edge Screenshot :















Mirror's Edge Wallpaper :

Orjina Boyut İçin Üzerine Tıklayın.
( Bu duvar kağıdını masa üstünüz de kullanırken dikkat edin yükseklikten dolayı başınız dönebilir :) )






Mirror's Edge Trailer :







Anahtar Kelimeler : Mirror's Edge Resimleri , Mirrors Edge oyun içi görüntüleri , Mirror Edge Masa üstü resimleri , videosu, mirrors edge ekran görüntüleri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder