Ghostbusters The Video Game


Künye :

Tur : Aksiyon
Yapımcı : Terminal Reality
Yayıncı : Sierra Entertainment
Platform : Pc, Ps3, Xbox360, Wii, Ps2, Nintendo Ds
Cıkıs Tarihi : 2009
Website : www.ghostbustersgame.com


Ghostbusters The Video Game Screenshot ss :













Nintendo Wii / Playstation 2 ;














































Ön İnceleme :


Hayalet avcıları, benim ve bir gencin çocukluğunda çok önemli bir yer edinmiştir. Tam olarak benim çocukluk dönemime denk gelen çizgi dizisi ile tam bir efsane olmuştur o dönemde. Elektrikli süpürge ile “evcilik” tarzı oyunları oynanmıştır, Atari oyunları değiş tokuş yolu ile elde edilmiş ve oynanmıştır, efsanevi müziği ezberlenmiştir vs. Fakat belirli bir yaşı geçtikten sonra tabii bu da unutulup gitmiştir. Ve şimdi; yıl 2008. O efsanevi çizgi dizinin (filmleri de çıktı ama beni en çok çizgi dizisi etkilemiştir) filmi ve oyunu bir arada geliyor (Filmi 2011 de geliyor ama – Yusuf Canpolat). Heyecanlıyız çünkü bir efsane geri dönüyor.

Yapımcı menüsü

Oyunumuz PlayStation 3, Xbox 360, PC, Nintendo Wii, Nintendo DS ve PlayStation 2 platformları için hazırlanmakta. İşte bu noktada işler biraz karışık. Oyunun yapımını iki stüdyo birden üstleniyor ve bu stüdyolar farklı platformlar için oyunu hazırlıyorlar. Terminal Reality (Bloodrayne serisi yapımcısı) adlı yapımcı oyunu PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformları için hazırlarken; diğer yapımcımız Red Fly Studio (Mushroom Men adında bir oyun geliştirdiler ve bu oyun Ekim 2008'de piyasada oalcak) oyunu Nintendo Wii, Nintendo DS ve PlayStation 2 platformları için hazırlamakta. Öte yandan Terminal Reality'nin geliştireceği versiyon next-gen konsollara ve PC platformuna olacağı için next-gen yani yeni nesil grafikler ile oyunu geliştirmekte. Bunun yanında oyunu ilk olarak PlayStation 3 konsolu için geliştirip, ardından Xbox 360 ve PC'ye port etmeyi planlıyorlar. Mark Randell adlı yapımcı amcamız bunun kendileri için daha kolay olacağını ve maksimum yarar sağlayacağını söylemiş (PS3 için oyun geliştirmenin çok zor olduğunu düşünürsek, zoru yapalım gerisi kolay diye düşünüyorlar – Yusuf Canpolat). Grafiklerin kalitesi açısından PlayStation 3 doğru tercih tabii ki ama diğer platformlarda bu grafikler ne kadar akıcı olur, bu bir soru işareti. PlayStation 3 piyasadaki en güçlü konsol konumunda, Xbox 360 bu ağır grafikleri ne kadar başarılı taşıyabilir (bence fazlasıyla – Yusuf Canpolat); PC versiyonu için nasıl bir sisteme ihtiyacımız var acaba diye düşünmeden edemiyoruz. İkinci bir Crysis faciası olabilir.

Red Fly Studio ise oyunu çizgi film tarzı grafikler kullanarak geliştiriyor. PlayStation 2, Nintendo Wii ve Nintendo DS bildiğiniz gibi diğer PlayStation 3 ve Xbox 360 ile boy ölçüşemeyecek kadar güçsüz konsollar. O yüzden oyun çizgi film tarzı (Cartoon style diye geçer) grafikler ile karşımıza çıkacak. Bunun yanında bu versiyonda oyunda multiplayer modu da yer alacak.

80’li 90’lı yıllara dönüş

Oyunumuzun hikayesine gelecek olursak, oyun 1991'de geçiyor. Ghostbusters ekibi, yeni bir hayalet avlama silahı yapmıştır ve bu silahı kullanabilmek için ekibe yeni bir eleman almaları gerektiğini düşünürler. Bu karar üzerine yeni bir eleman aramaya başlarlar. Bu noktada biz olaya dahil oluyoruz ve ekibe giriyoruz. Ekipte çaylak konumunda olacağımız için birçok işi biz yapıyoruz. Deyim yerindeyse amele gibi çalıştırıyorlar bizi. Böylece oyunda aktif bir pozisyonda yer alıyoruz. Yani bütün oyun boyunca sürekli ön planda olan bir karakter olacağız.

Oyunun hikayesi birçok yönden eski filmler ile paralel durumda olacak. Oyunda bütün derdimiz hayaletleri yok ederek, dünyayı kurtarmak olacak. Birçok film ve oyunda olduğu gibi kötü adam gelir, dünyayı ele geçirmek veya yok etmek istemektedir ve biz de ona karşı koymalıyız şeklinde bir hikaye var oyunda.

Tanıdık sesler

Eski filmde yer alan başrol oyuncuları Bill Murray, Dan Aykroyd ve Harold Ramis oyuna sesleri ile renk katacaklar. Diğer bir başrol kahramanını canlandıran Sigourney Weaver (Dana Barret) bazı özel nedenler öne sürerek oyun seslendirmelerinde yer alamayacağını bildirdi ve oyunda yer almayacak.

Oyunda kullanacağımız silahlara değinecek olursak, tabii ki en dikkat çeken silah Proton Pack adındaki silahımız. Bu silah halk dilinde, Ghostbusters çizgi dizisini veya filmlerini takip edenler tarafından “elektrikli süpürge” diye de tabir edilir. Fakat bu silahın elektrikli süpürge ile bir alakası yoktur, görüntü itibari ile onu andırmaktadır sadece. Neyse; Bu silah sayesinde hayaletleri yakalayabiliyoruz. İlk olarak onları herhangi bir bölgeye sabitliyoruz (duvar gibi) ve ardından yakalıyoruz. Bu silahın diğer bir özelliği ise silahı boşluğa sıksanız bile PKE adındaki bir hayalet tarayıcısı ile hayaleti algılayıp direkt olarak ona kilitlenmesi ve onu yakalayabilmesi. Bu özellik direkt olarak bir yerde bildirilmemiş fakat oyunun videolarında gördüğümüz üzere silahın böyle bir özelliği var. Oyunu biraz kolay kılıyor sanki ama bekleyip göreceğiz.

Filmi oynuyormuş hissine kapılacağız

Oyunun yayınlanan videolarını izlediğimizde filmden bazı karelerin çok başarılı bir şekilde oyuna aktarıldığını görüyoruz. Yani oyunun geliştirildiği engine açısından Hiçbir sıkıntı olmayacak gibi görünüyor. Bunun yanında gelişmiş bir etkileşim olayı da söz konusu. Yayınlanan videolarda çevredeki nesneler ile olan etkileşimin de oldukça etkileyici olduğunu görüyoruz. Tabii bu durum oyunun Terminal Reality tarafından geliştirilmekte olan versiyonu için geçerli. Diğer versiyon ile ilgili bir video henüz yayınlanmadı.

Oyunun çıkış tarihi devamlı değişmekte. Genel olarak belli değil diye kestirip atabiliriz. Çünkü bazı kaynaklarda 30 Haziran 2009 tarihi yer alırken bazı yerlerde bu tarih 30 Ekim 2009’a kadar çıkabiliyor. Ancak sevindirici haberi ise Gamespot veriyor ve 2008’in dördüncü çeyreğinde oyuna kavuşacağımızı söylüyor. Umutla bekliyoruz.
Kaynak: Game to Game



Ghostbusters The Video Game Wallpaper :

Orjinal Boyut İçin Üzerine Tılayın




Ghostbusters The Video Game Trailer :







Anahtar Kelimeler:Ghostbusters The Video Game oyunu ekran görüntüleri, masaüstü resimleri, duvar kağıtları ve tanıtım videosu. Hayalet Avcıları bilgisayar oyunu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder